Menukaart Restaurant

In het specifieke restaurantgedeelte kunt u heerlijk gastronomisch genieten van onze Frans georiënteerde keuken. Op onze menukaart vindt u volop vis-, vlees- en vegetarische gerechten. De kaart wisselt met het seizoen, zodat u van elk jaargetijde de charme kunt proeven. In onze keuken werken we met enthousiasme aan eigentijdse en originele gerechten. Ons uitgangspunt hierbij is een klassieke basis met een modern tintje.

Menu ‘Bart’

Wildbouillon met pompoen en vossenbessen
***
Wildpeper met Amsterdamse uitjes, spekjes, rode kool en aardappelpuree
***
Parfait van hazelnoot

28

 

Menu ‘Wout’

Ceviche van kabeljauw met tomaat en een dressing van limoen en koriander
Of
Wildterrine van hert, haas, wild zwijn, pistache en appel
***
Roodbaarsfilet op courgette en spinazie, met rijst en een crème van amandel en basilicum
Of
Hert met rode kool, spruitjes, een stoofpeertje, aardappelpuree en een wildfond
***
Petit grand dessert

38

 

Menu ‘Bert’

4 gangen verrassingsmenu met aperitief, tafel water, bijpassende wijn en koffie friandises

70

Carpaccio van de runderhaas
met oude kaas, pijnboompitten, Serranoham en truffelmayonaise
€ 13

Warme geitenkaas
met honing, walnoten, appel en balsamico
€ 13

Ceviche van kabeljauw
met tomaat en een dressing van limoen en koriander
€  13       

Gebakken houtduif
met spekjes, gemarineerde peer en een dressing van amandel en basilicum
€  15 

Wildterrine
van hert, haas, wild zwijn, pistache en appel
€  15 

Wildbouillon
met pompoen en vossenbessen
€  8

Tomatencrèmesoep
met groenten en room
€  7

Franse vissoep
rijkelijk gevuld
€ 9

Roodbaarsfilet  
op courgette en spinazie, met rijst en een crème van amandel en basilicum
€ 21

Zeetong     
met citroengras noedels, haricots verts en een dressing van sesam, unagi en ponzu
€ 42

Tournedos van de runderhaas
met gebakken groene asperges, aardappelpuree en een rode port saus
€ 25

Groene asperges   
met risotto, schorseneren, kastanjes, paddenstoelen, tomaat en notendressing
€ 19

Wildpeper
met spekjes, rode kool en aardappelpuree
€ 21

Reefilet
op hutspot met rode kool en een wildfond
€ 27

Hazenrug
aan tafel bereid
met wilde eendenlever, bloedworst met appel, rode kool, spruitjes en een stoofpeertje
€ 39 

Warme flensjes
met vanille roomijs en chocoladesaus
€ 10

Creme karamel
met een kersencompote en roomijs van kaneel en speculaas
€ 10

Coupe Boswachter
3 soorten ijs met vers fruit en slagroom
€ 8

Petit grand dessert
diverse zoetigheden uit eigen keuken
€ 10

Kaasplateau
verschillende kaassoorten met stokbrood
€ 13   

Huiswijn Wit
Grenache Blanc
€ 20

Huiswijn Rood
Merlot
€ 20

Al jaren gaan wij met veel plezier naar Frankrijk voor het selecteren van de betere wijnen. Hierbij gaan we naar de kleinere huizen, waar we elk jaar weer met open armen worden ontvangen. Prachtige familiebedrijven die met veel passie hun werk uitvoeren. Proeven en praten met de wijnmakers op het chateau zorgt voor kennis, affiniteit en mooie herinneringen. Wij gaan elk jaar naar de Bourgogne, maar hebben inmiddels ook de Bordeauxstreek en de Loirestreek aangedaan. Natuurlijk mogen de wijnen uit Italië, Spanje en de wijnen uit de zuidelijk gelegen gebieden niet ontbreken. Deze halen wij niet zelf, maar passen ook perfect bij menig gerecht. Wij wensen u veel plezier met het uitzoeken van een heerlijke wijn. Eet smakelijk en geniet van de door u uitgekozen wijn…

Enkele suggesties:
Chassagne Montrachet, Corton Charlemagne, Sancerre, Pouilly Fumé, Custoza uit Veneto, Azucena uit Chili
Aloxe corton, Chorey les Beaune, Chateau Talbot, Chateau Hourbanon, Chateau du Tertre, Fleurie, Rioja, Spätburgunder

Enkele favorieten:
Pernand Vergelesses 1e cru van Domaine Pierre Marey
€ 42 

Ladoix van Domaine Jacob
€ 38